Pescarii de la Hartapescar.ro au castigat sprijinul programatorilor de la Softelligence, in cadrul programului de responsabilitate sociala „Softelligence Dare”,adresat tuturor tinerilor care lanseaza proiecte online cu componenta de responsabilitate sociala.
Ideea „Hartapescar.ro” a fost selectata intre proiectele finaliste in concursul „Softelligence Dare” si va beneficia de consultanta tehnica de specialitate, logistica, promovare, atragere de voluntari si investitori, toate sustinute de compania Softelligence.
Plecand de la premiza ca pescarii sunt cei mai buni cunoscatori ai locatiilor pe care le frecventeaza, site-ul Hartapescar.ro colectioneaza cu ajutorul acestora atat locuri de pescuit, locuri ale furnizorilor de servicii pentru pescari, cat si locuri de interes ecologic din Romania: locuri braconate, poluate sau locatii in care se desfasoara proiecte ecologiste. Colectia de locatii virtuale este disponibila gratuit tuturor celor interesati de aventura, pescuit si protejarea naturii.
Hartapescar.ro utilizeaza facilitati de localizare oferite de cel mai puternic furnizor de harti virtuale (Google Maps), instrumente de interactiune online puse la dispozitie de cea mai mare retea de socializare (Facebook), a incheiat parteneriate cu cea mai importanta televiziune dedicate pescuitului (PV TV) si cu cea mai importanta organizatie nonguvernamentala care militeaza pentru pescuitul sustenabil din tara noastra (Salvati Dunarea si Delta).
„Castigarea competitiei Softelligence Dare inseamna pentru Hartapescar.ro un vot important de incredere pe care il primim in drumul nostru catre reusita. Ne bucuram ca ideea atrage atentia jucatorilor de top si ne propunem sa castigam in continuare astfel de parteneri alaturi de noi”, a declarat George Dragne, unul dintre initiatorii proiectului Hartapescar.ro.
Lansat pe 18 martie 2013, Hartapescar.ro(www.hartapescar.ro) isi propune dezvoltarea unei comunitati unite a impatimitilor de pescuit si implicarea lor alaturi de furnizorii de servicii in vederea imbunatatirii atitudinii colective fata de peisajul acvatic romanesc.
Portalul ofera membrilor o facilitate unica prin care acestia pot puncta direct pe harta Google a Romaniei atat locuri de interes pentru pescuit, cat si puncte de interes ecologic: locuri braconate, poluate sau locatii in care se desfasoara proiecte de refacere a ecosistemelor naturale. (A.D.)